مجری طرح توسعه زراعت چوب کشور گفت: زراعت چوب تا برنامه ششم در ۷۵ هزارهکتار از اراضی کشور انجام شده و امسال حدود ۱۵هزار هکتار به این سطح اضافه می شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به نقل از ایرنا، جواد میرعرب روز چهارشنبه در حاشیه کارگاه زراعت چوب در آستانه اشرفیه اظهار داشت: همانگونه که رییس جمهوری گفتند طرح زراعت چوب در این سالها مغفول مانده است اما با تاکید رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری این طرح در کشور قوت بیشتری گرفته و در کل کشور به دنبال این هستیم که بین ۵۰ تا ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات به توسعه بخش زراعت چوب پرداخت شود.
وی افزود: برای توسعه زراعت چوب در کشور برای سال جاری حدود ۱۸ میلیون نهال هم مورد نیاز است که بخشی از آن فراهم شده است و موسسه تحقیقات منابع طبیعی کشور نیز در این زمینه کمک خوبی کرده است.
مجری طرح توسعه زراعت چوب کشور گفت: در حال حاضر بین ۵/۵ تا شش و نیم میلیون مترمکعب چوب مورد نیاز است و تا پایان برنامه ششم هم این نیاز به ۱۳ میلیون مترمکعب خواهد رسید و این فرصت خوبی ایجاد میکند که زراعت چوب همگام با صنعت توسعه پیدا کند که در صورت تولید آن در داخل، بخشی از واردات ارز جلوگیری خواهد شد.
وی یادآورشد: در حال حاضر ۲۲۱ هزار هکتار باغهای زراعت چوب در کشور وجود دارد که هر سال بر این سطح اضافه می شود و یکی از مقاصد مهم با توجه به ظرفیتی که در این زمینه وجود دارد توسعه آن در استان گیلان است که میتواند تاثیرگذاری داشته باشد زیرا بسیاری از صنایع چوب در این استان قراردارند.
میرعرب با اشاره به اینکه درختانی مانند صنوبر و اوکالیپتوس از گونههای پر رشد هستند که عمده ترین نهال کشت زراعت را تشکیل میدهند گفت: در استانهایی که شرایطی استانهای شمالی را برای توزیع نهال ندارند برای توسعه زراعت چوب از آبهای غیر متعارف استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: در استان تهران هیات وزیران مصوبه بسیار خوبی تحت عنوان طرح نکاشت را تصویب کرده است که بخشی از هزینه طرح نکاشت را دولت متقبل شده است که تولیت آن با عهده وزارت کشور است.
وی تصریح کرد: بخش دیگر آبهای غیر متعارف در سایر استانها بحث تصفیهخانههاست که در قزوین عرصه بسیار خوبی در این زمینه مشخص شده است که در این طرح آب آن از تصفیهخانه شهر قزوین تامین میشود.
وی با اشاره به طرح تنفس جنگل اظهار داشت: در گذشته نیز از خیلی از جنگلهای کشور برداشت چوب انجام نمیشد و طبق آمار آخرین برداشت از جنگل کمتر از ۱۰ درصد بوده است و بیشترین نیاز صنعت چوب همواره از زراعت چوب و باغها تامین میشده است و طرح تنفس فرصت استثنایی را برای توسعه زراعت چوب بوجود آورده است.
وی گفت: در حال حاضر ۲۲۱ هزار هکتار اراضی کشور زیرکشت زراعت چوب قرار دارند و هر سال هم به آن اضافه می شود و علاوه بر توسعه زراعت چوب در سه استان شمال کشور، استانهایی نظیر خوزستان که منابع آبی خوبی دارد، ایلام، چهارمحال و بختیاری و لرستان که اقلیم مناسبی برای توسعه زراعت چوب دارند در اولویت برنامهریزیها قرار دارند.
گفتنی است کارگاه زراعت چوب روز چهارشنبه با حضور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، مجری طرح توسعه زراعت چوب کشور، دهیاران و شوراهای اسلامی و جمعی از صنوبرکاران بخش رودبنه لاهیجان در ناصرکیاده بالای این بخش برگزار شد.
استان گیلان ۵۶۵ هزار هکتار جنگل طبیعی دارد که از سال ۱۳۹۶طرح توقف قطع درختان جنگلی تحت عنوان طرح تنفس در این استان اجرا شده است.