خطر به وجود آمدن کانون های جدید فرسایش بادی دراستان اصفهان جدی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان درکارگاه مشورتی تدوین راهبرد ارتقاء معشیت جوامع محلی در مناطق بیابانی گفت: خشک شدن رود خانه زاینده رود و تالاب گاوخونی و همچنین اراضی کشاورزی رها شده به دلیل خشکسالی، احتمال شکل گیری کانون های فرسایش بادی جدید را در استان اصفهان دو چندان کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، محمد حسین شاملی استفاده از ظرفیت های جنگل های دست کاشت و اقتصادی کردن آنها در راستای تأمین معشیت جوامع محلی را بسیار پراهمیت دانست و افزود: با توجه به اینکه در استان اصفهان 300 هزار هکتار جنگل دست کاشت تاغ وجود دارد و حفاظت ازاین جنگل ها بصورت دولتی بسیار دشوار است، می بایست حفاظت این عرصه ها را به جوامع محلی و عرصه نشینان واگذار کرد و اقتصادی کردن فعالیت در عرصه های بیابانی قطعاً به حفظ جنگل های دست کاشت کمک خواهد کرد.
شاملی، خاطر نشان کرد تا کنون اکو توریسم و بوم گردی در مناطق بیابانی موفق بوده است و تجربه های موفقی در مناطق جندق وگرمه وجود دارد و می تواند به عنوان یک ظرفیت در ارتقاء معشیت مطرح شود.
وی گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی از دیگر ظرفیت های ارتقاء معشیت جوامع محلی در مناطق بیابانی است و در منطقه جندق اصفهان 8 هزار هکتار آنغوزه وجود دارد که امکان توسعه کشت آن نیز درحد قابل توجهی وجود دارد و می تواند درآمد خوبی را نصیب مردم نماید.
گفتنی است کارگاه مشورتی تدوین راهبردی ارتقاء بر معشیت جوامع محلی درمناطق بیابانی با حضور مدیرکل دفتر بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و رؤسای ادارات امور بیابان کشور به مدّت 3 روز دراصفهان برگزار گردید.

نظر شما :