اجرای طرح «بند رسوب‌گیری بتن غلتکی» با همکاری دانشگاه شهید مدنی و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری

۲۸ آبان ۱۳۹۷ | ۱۰:۴۴ کد : ۴۰۰۳۷ اخبار قدیم
تعداد بازدید:۵
طرح مشترک «بند رسوب‌گیری بتن غلتکی» با همکاری دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی اجرا می‌شود.

طرح مشترک «بند رسوب‌گیری بتن غلتکی» با همکاری دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی اجرا می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به نقل از ایسنا، «حامد فرشباف»، عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه شهید مدنی آذربایجان از پیشرفت موفقیت‌آمیز طرح مشترک «بند رسوب‌گیری بتن غلتکی در منطقه لیوار شهرستان مرند» خبر داد و گفت: این طرح یکی از طرح‌های نوین در دنیا بوده که برای نخستین بار در شمال غرب ایران و در آذربایجان‌شرقی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در حال اجراست.

وی با اشاره به مزیت‌های طرح مذکور خاطرنشان کرد: در این پروژه حدود 30 درصد، کاهش هزینه را شاهد هستیم، ضمن این‌که در این روش، استحکام سازه افزایش می‌یابد، چون نزدیکی مصالح اولیه پروژه در بستر و مسیر رودخانه، پروژه با سرعت در حال پیشرفت است.

وی افزود: سازه مدرن «بتن غلتکی» یکی از دستاوردهای جدید رشته مهندسی عمران است که برای نخستین بار با طراحی و اجرای دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در طرح آبخیزداری حوزه «لیوار» شهرستان مرند اجرا می‌شود.

فرشباف یادآور شد: در این روش، به جای استفاده از سنگ و ملات سیمانی، سیمان با شن و ماسه و خاک مناسب(موجود در محل) به صورت نیم خیس، مخلوط و سپس در محل احداث بند، ریخته شده و با غلتک فشرده می‌شود که ضمن صرفه‌جویی در هزینه، استحکام و دوام بیشتری دارد.

 

 


اخبار مرتبط


نظر شما :