برگزاری سومین کارگاه آموزشی تدوین برنامه اقدام مشارکت در یزد
کارگاه یک روزه "ایجاد ذهنیت مشترک برای تدوین برنامه اقدام مشارکت" با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی، مدیر کل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی و همچنین معاونین آبخیزداری، روسای ادارات آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی منطقه یک کشور امروز 30 آبان در یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد وحید جعفریان مدیرکل دفترآمورش، ترویج و مشارکت های مردمی گفت: اجرای پروژه ها، فعالیت ها و اقدامات آموزشی و ترویجی در پروژه های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی در واقع در برگیرنده مجموعه اقداماتی است که در آن نقش و دخالت دست اندرکاران و ذینفعان را در انجام فعالیتهای آبخیزداری مورد توجه قرارداده و ارتقاء زمینه های انسجام سازمانی را برای انجام مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و آبخیزداری تسهیل می نماید.
دکتر جعفریان افزود: اجرای مشارکتی پروژه های آبخیزداری در 239 حوزه آبخیز و 251 روستا و با بکارگیری 228 نفر تسهیلگر در حال اجراست.
مدیر کل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اظهار داشت: اولین اقدام برای ورود به حوزه انتخاب یک تسهیلگر ماهر از بین افراد حقیقی و حقوقی برای 239 حوزه آبخیزداری در سطح کشور است. همچنین برنامه ریزی و تدوین سرفصل ها و دوره های آموزشی برای ظرفیت سازی کارشناسان و تسهیلگران درباره روش اجرایی پروژه درباره فرایندها و شیوه های انجام کار وایجاد ذهنیت مشترک بین دست اندرکاران در ادامه انجام شده است.
وی گفت: در مرحله دوم، تحلیل وضع موجود برای شناسایی جوامع محلی، نهادها، تشکلها، تعاونی های منابع طبیعی و آبخیزداری بهره برداران عرفی و قانونی و سازمان های مردم نهاد محلی، دستگاه های دولتی و غیر دولتی که ذینفع یا دست اندر کار در این حوزه می باشند به تعداد 177 مورد انجام شده است بدین منظور نشست های اطلاع رسانی و هماهنگی با مقامات محلی، شوراها، دهیاران، رهبران محلی و نمایندگان تشکل ها انجام شده است.
دکتر جعفریان بیان کرد: مرحله سوم تحلیل دست اندرکاران شامل شناسایی و تهیه لیست دست اندرکاران، پیمایش های کارشناسی و برگزاری کارگاه های مشارکتی برای شناخت نقش و مسئولیت پذیری هرکدام از دست اندرکاران و ذینفعان در اجرای پروژه های آبخیزداری است که تا کنون 95 گزارش تحلیلی اخذ شده است.
مدیر کل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اظهار داشت: در مرحله بعدی، تدوین برنامه اقدام مشارکتی با استفاده از اطلاعات بدست آمده از مراحل قبل است تا زمینه لازم برای مرحله بعدی که ظرفیت سازی و توان افزایی فعالیت های اجرایی میباشد تحقق یابد.

نظر شما :