طرح جایگزینی سوخت مناسب در روستاها، باعث جلوگیری از تخریب جنگل ها و مراتع می‌شود

۲۴ دی ۱۳۹۷ | ۱۰:۵۸ کد : ۴۰۴۳۰ اخبار قدیم
تعداد بازدید:۱۳
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: با توجه به جامع‌نگری و حفظ پوشش گیاهی در حوزه‌های مربوطه، طرح جایگزینی سوخت مناسب در روستاها، باعث جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و مراتع می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: با توجه به جامع‌نگری و حفظ پوشش گیاهی در حوزه‌های مربوطه، طرح جایگزینی سوخت مناسب در روستاها، باعث جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و مراتع می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور - مهدی رجبی زاده به طرح جایگزینی سوخت مناسب به جای بوته و هیزم اشاره نمود و افزود: یکی از طرح های اثرگذار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان خرید و توزیع اقلام گرمایشی مانند؛ تنور گازی، اجاق گاز، والور، اجاق نفتی، آبگرمکن و چراغ خورشیدی، بین مصرف کنندگان روستایی و عشایری می‌باشد.

وی در این خصوص اظهار داشت: با توجه به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اختصاص 25 میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی جهت اجرای پروژه‌های آبخیزداری در حوزه‌های آبخیز استان کرمانوی بیان کرد: 320 روستا و 140 سکونتگاه عشایری در استان کرمان از هیزم جنگلی و بوته های مرتعی برای پخت و پز، گرم کردن منازل، حمام و دیگر نیازهای خود استفاده می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان بیان کرد: سالانه حدود 2000 تُن هیزم و بوته برای این مصارف سوزانده می‌شود که این مقدار برداشت هیزم باعث تخریب جنگل‌ها و مراتع در سطحی حدود 30 هزار هکتار می‌شود.

رجبی زاده خاطر نشان کرد: یکی دیگر از حرکت هایی که در این رابطه پیگیر و دنبال آن بوده ایم، احداث جایگاه توزیع سوخت فسیلی نفت و گاز سیلندر در روستاها بوده است.

وی بیان کرد: در سال جاری 1100 خانوار ساکن در روستاها و سکونت گاه‌ها از مزایای این طرح استفاده کرده‌اند که این امر باعث شده از برداشت حدود 500 تُن هیزم جلوگیری و حدود 4000 هکتار از جنگل‌های گرمسیری و سردسیری از تخریب محافظت بشوند.


اخبار مرتبط


نظر شما :