آبخیزداری فصل الخطاب پروژه های منابع طبیعی است

۱۰ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۰:۳۹ کد : ۴۰۵۴۰ اخبار قدیم
تعداد بازدید:۴
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با اشاره به وجود 52 حوضه آبخیز در استان، گفت: آبخیزداری فصل الخطاب پروژه های منابع طبیعی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با اشاره به وجود 52 حوضه آبخیز در استان، گفت: آبخیزداری فصل الخطاب پروژه های منابع طبیعی است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمانی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به نقل از خبرگزاری ایسنا، محسن یوسف پور در کارگاه آموزشی «نقش مشارکت مردمی در اجرای پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری» که با حضور روسای دفاتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی ادارات کل منابع طبیعی استان ها در انزلی برگزار شد، اظهار کرد: استان گیلان بالغ بر یک میلیون و 200 هزار هکتار مساحت دارد که از این میزان حدود یک میلیون و 17 هزار هکتار(70 درصد) اراضی ملی است.
وی گیلان را یک استان به معنای واقعی سرسبز و بی نظیر در دنیا دانست و افزود: 565 هزار هکتار از اراضی ملی گیلان را جنگل های با ارزش هیرکانی تشکیل می دهد و حدود 224 هزار هکتار مرتع ییلاقی در بالادست داریم. اراضی ساحلی و بخشی از اراضی فاقد پوشش گیاهی نیز جزو اراضی ملی استان محسوب می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، با بیان اینکه وظیفه حفاظت و صیانت از انفال الهی را بر عهده داریم، تصریح کرد: حدود دو میلیون هکتار جنگل های هیرکانی در شمال کشور و بخشی از آذربایجان داریم که در ایجاد تعادل اکولوژیکی محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی نقش آفرینی می کند لذا برای حفاظت از این جنگل ها سه پروژه مهم کاداستر، صیانت و آبخیزداری را دنبال می کنیم.
این مقام مسئول از اجرای طرح صیانت از جنگل های شمال از سال 81 در گیلان خبر داد و متذکر شد: بیش از 50 سال بود که از جنگل های طبیعی شمال کشور بهره برداری صنعتی صورت می گرفت، اما از سال 95 با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و اعتبارات ویژه ای که در این راستا تخصیص یافت، طرح توقف بهره برداری صنعتی از جنگل های طبیعی را آغاز کردیم و به زراعت چوب روی آوردیم.
وی با بیان اینکه از سال گذشته بحث کاداستر کردن اراضی ملی و مستثنیات را در دستور کار داریم، خاطرنشان کرد: کاداستر استفاده از علم و تکنولوژی برای تعیین مختصات و جانمایی دقیق عرصه های ملی و انفال است. در واقع می خواهیم اراضی ملی با مستثنیات مردم تداخل پیدا نکند.
یوسف پور با اشاره به قابل دسترس بودن نقشه های کاداستر برای عموم مردم، اضافه کرد: عملیات کاداستر کردن را به مساحت 120 هزار هکتار در گیلان اجرا و برای 500 هزار هکتار برنامه ریزی کردیم و تا سال آینده تمامی عرصه ها کاداستر خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با اشاره به عنایت ویژه مقام معظم رهبری نسبت به مقوله آبخیزداری و اختصاص 200 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به این امر در سال جاری، یادآور شد: گیلان سهم خوبی از این اعتبار دارد و لذا پروژه های آبخیزداری استان را در سال جاری با شدت و حدت بیشتری دنبال کردیم و در حال حاضر جزو استان های پیشرو هستیم.
وی با بیان اینکه آبخیزداری به ما کمک می کند تا از نعمت الهی باران بهره مند و از مصائب و مشکلاتی همچون سیل و زمین لغزش دور شویم، گفت: آبخیزداری فصل الخطاب پروژه‌های منابع طبیعی است و اگر می خواهیم مناطق بالادست را از نظر پوشش گیاهی تثبیت کنیم، باید به حفاظت از آب و خاک بپردازیم و صیانت بدون آب و خاک معنا ندارد. در واقع آبخیزداری با حفاظت از آب و خاک مانع از حرکت سریع آب به پایین دست و به خطر افتادن جان و مال مردم می شود.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به وجود 52 حوضه آبخیز در استان، یادآور شد: در گذشته سالانه در حدود 4 حوضه آبخیز فعالیت های آبخیزداری انجام می دادیم، اما امسال با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در 19 حوضه آبخیز فعالیت های آبخیزداری در حال اجرا بوده و نویدبخش حفظ جنگل های هیرکانی است. 

 

 


اخبار مرتبط


نظر شما :