چالش آب، ضرورت پرداختن به آبخوان داري را دوچندان کرده است

۱۴ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۳:۲۴ کد : ۴۰۷۲۶ اخبار قدیم
تعداد بازدید:۶
چالش آب، ضرورت پرداختن به آبخوان داري را دوچندان کرده است
مدیرکل دفتر کنترل سیل و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یکی از دغدغه ها و چالش های مهم امروز کشور را موضوع آب برشمرد و خاطر نشان کرد: دغدغه ها و چالش آب ضرورت پرداختن به آبخوان داري را امروز در کشور دوچندان کرده است.

مدیرکل دفتر کنترل سیل و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یکی از دغدغه ها و چالش های مهم امروز کشور را موضوع آب برشمرد و خاطر نشان کرد: دغدغه ها و چالش آب ضرورت پرداختن به آبخوان داري را امروز در کشور دو چندان کرده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، ابوالقاسم حسین پور روز دوشنبه در چهارمین همایش بزرگداشت روز ملی آب که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، از آب به عنوان ابر چالش نام برد و گفت: شرايط اقليمي و محيطي حاكم بر كشور با بارش هاي كمتر از معدل جهاني و بخشی نگری به جای جامع نگری در مدیریت آب، اجرای طرح های  آبخوان داري و آبخیزداری را در کشور امری لازم و ضروری نموده است. 
وی با بیان اینکه برای حل مسئله آب در کشور چه باید کرد، به سه راهکار اساسی مدیریت مصرف، ارتقای بهره وری آب و موضوع آبخیزداری و آبخوانداری اشاره کرد و افزود: اجرای طرح آبخیزداری و آبخوانداری در کشور ریشه تاریخی دارد و خیرین در این بخش سرمایه گذاری و نقش آفرینی می کنند.
حسین پور با بیان اینکه بخشی نگری در مدیریت آب سبب شده است که خشکسالی دامنگیر سرزمین ایران شود خاطر نشان کرد: اگر جامع نگری را در حوزه های آبخیزداری و آبریز کشورمدنظر قرار دهیم و آب را در تعامل با خاک ببینیم، آب کشور نجات پیدا می کند.
وی با بیان اینکه نگهداشت آب در پشت سدها راه حلی مناسب نیست و اجدادمان با تکنیک های آبخوانداری توانستند آب را ذخیره کنند، سرزمین ایران را بلحاظ جغرافیایی خشک دانست و گفت: با اجرای طرح آبخوانداری به دنبال این هستیم که آب در دل خاک نفوذ و ذخیره شود.
مدیرکل دفتر کنترل سیل و آبخوانداری سازمان جنگل ها در ادامه تصریح کرد: در سال جاری بخش زیادی از قنوات کشور در قالب صندوق توسعه ملی تحت پوشش قرار گرفته و بازدید از مناطق اجرای طرح آبخوانداری در خراسان جنوبی و دیگر استان های خشک کشور به عینه نشان از رضایت مردم و افزایش 2تا 3 برابری آب در قنات ها را دارد. 




 


اخبار مرتبط


نظر شما :