هنگام برداشت گیاهان بهاری مراقب ریشه و پیاز آن باشیم

۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۲:۳۸ کد : ۴۰۹۴۱ اخبار قدیم
تعداد بازدید:۹
هنگام برداشت گیاهان بهاری مراقب ریشه و پیاز آن باشیم
مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: بر اساس سیاست های ‏حفاظت، احیا و بهره برداری سازمان جنگل ها و مراتع کشور، بهره برداری تجاری و برداشت پیاز گیاهان ‏مرتعی ممنوع و ناآگاهی در چگونگی برداشت، زوال تدریجی و تخریب مراتع را به دنبال دارد‎.‎

مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: بر اساس سیاست های حفاظت، احیا و بهره برداری سازمان جنگل ها و مراتع کشور، بهره برداری تجاری و برداشت پیاز گیاهان مرتعی ممنوع و ناآگاهی در چگونگی برداشت، زوال تدریجی و تخریب مراتع را به دنبال دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به نقل از ایرنا - پیام شریفی اظهار داشت: امسال با توجه به تغییرات آب و هوایی و بارش‌ها مناسب، وضعیت مراتع به گونه ای است که باید در  بهره برداری از این نعمت های الهی نهایت دقت در برداشت اصولی و صحیح انجام شود.

وی اضافه کرد: برخی از مصرف کنندگان و بهره برداران بخاطر عدم آگاهی و کم اطلاعی، نسبت به برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان اقدام می کنند در حالیکه ممکن است گیاه مراحل تکامل خود را طی نکرده باشد.

شریفی افزود: برداشت گیاهان بهاره باید با توجه به نحوه رویش و تکثیر آن در طبیعت انجام و با استفاده از روش هایی نوین از برداشتی قدیمی و بی رویه خودداری شود.

وی با بیان اینکه استان کردستان منبعی سرشار از گیاهان بهاری است، گفت: تنوع اقلیمی و آب و هوای معتدل کوهستانی زاگرس موجب شده این منطقه زادگاهی برای رویش بیش از 2 هزار گونه گیاه باشد و اکثر مردم این دیار نیازهای غذایی خود را از گیاهان بهاری تامین می کنند.

شریفی با اشاره به اینکه اکثر گیاهان خوراکی بهاره دارای خواص دارویی و حتی صنعتی است، اضافه کرد: مسایل اقتصادی و مادی به عنوان انگیزه ای قوی، برای برداشت بی رویه و تجاری گیاهان بهاره توسط برخی از مهاجران و روستاییان است.

مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: برای حفظ این گیاهان با ارزش بومی، علاوه بر آموزش نحوه برداشت صحیح بهره برداران و جوامع محلی، باید درصدد کشت گیاهان بومی چند منظوره و دارویی، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری برای محصولات مراتع و جنگل ها باشیم.

 

وی از مردم خواست به طبیعت احترام بیشتری گذاشته و از برداشت بی رویه و غیر اصولی گیاهان در طبیعت خودداری کنند تا رویشگاه های طبیعی استان با خطر انقراض و نابودی مواجه نشوند.

شریفی یادآور شد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف و تخلف، موارد را با شماره تماس رایگان 1504 امداد جنگل ومرتع استان گزارش کنند.

مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در حدود 15 تا 20 گونه گیاهی خوراکی شاخص در استان وجود دارد که گونه های شاخص آن شامل کنگر، ریواس، شنگ، غازیاغی، انواع تره و پیاز کوهی مانند پیچک، کنیوال، لوشه، منه و هاز است.

وی اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی کردستان بر اساس طرح‌های مصوب بهره برداری، مجوز رسمی و قانونی برای برداشت کنندگان گیاهان خوراکی صادر می‌کند.

شریفی اظهار داشت: در سال جاری این مجوزها صرفا به تعاونی‌های فراگیر منابع طبیعی که در تمام روستاهای شهرستان ها فعالیت می‌کنند داده می‌شود.

وی یادآور شد: اولویت تنظیم قرارداد و فعالیت، برداشت کنندگان بومی است که می‌توانند تحت نظر تعاونی‌های فراگیر منابع طبیعی به فعالیت و برداشت از عرصه های منابع طبیعی اقدام کنند.

شریفی تاکید کرد: بیشترین برداشت گیاهان خوراکی در شهرستان های مریوان دیواندره سروآباد است.

استان کردستان حدود یک میلیون و 788 هزار هکتار منابع طبیعی شامل 373 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 414 هزار هکتار مرتع دارد که معادل 61 درصد سطح استان را شامل می شود.


اخبار مرتبط


نظر شما :