بازدید از طرح الگویی آبخیزداری در منطقه وردیج تهران
معاون آبخیزداری، امور مراتع و خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به همراه رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و جمعی از محققین، کارشناسان و مدیران از طرح الگویی آبخیزداری در منطقه وردیج در شمال غرب تهران بازدید کردند.
خسرو شهبازی بیان کرد: این طرح الگویی چند منظوره آبخیزداری برای حفاظت منابع طبیعی که در شمال غربی شهر تهران انجام شده که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در وسعتی معادل ۴۰۰ هکتار اجرا شده است .
شهبازی به مهمترین شاخصه این طرح آبخیزداری، رویکرد اقتصادی کردن فعالیت آبخیزداری با هدف پایداری طرح و ثروت زایی از منابع طبیعی اشاره نمود و خاطرنشان کرد: این اکوسیستم درحال زوال و هزینه زا، تبدیل به بستری برای تولید، اشتغال و درآمد شده است.
وی روش های بکارگیری در این طرح را روشی نوین در آبخیزداری عنوان کرد و افزود: می توان این طرح را به عنوان یک الگوی کارآمد در سایر بخش ها و استان های کشور اجرایی کنیم.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، تأکید کرد: اگر برنامهریزی توسعه ای همراه با اقدامات آبخیزداری برای حفظ منابع طبیعی توامان انجام گیرد قادر خواهد بود ضمن ایجاد محیط زیست مناسب، میزان خطرات ناشی از سیل، فرسایش خاک، خشکسالی و ... را کاهش دهد.
در ادامه این بازدید بر توسعه و تعمیم فعالیت های آبخیزداری به سبک وردیج با بهره گیری از توان فنی و تخصصی سازمان نظام مهندسی تاکید و مقرر شد با همکاری دکتر فرود شریفی عضو هیأت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری طرحی تهیه و برای اجرا به سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور ارائه شود.
این بازدید که به مدت 4 ساعت به طول انجامید نتایج مطلوبی را به دنبال داشت از مجموعه فعالیت ها و اقدامات مهندسی آبخیزداری و آبخوان داری نظیر سدهای زیر زمینی، اقدمات بیولوژیکی، سازه ها و تجهیزات و نیز فعالیت های مولد نظیر پرورش کبک، آبزیان، قارچ، درختان مثمر مرتعی، گیاهان دارویی و بهداشتی و... دیدن کردند.
شایان ذکراست آبخیزداری در سال های اخیر مورد پیگیری و تاکید وزارت جهاد کشاورزی بوده و با موافقت مقام معظم رهبری دارای اعتبارات خاص از محل صندوق توسعه ملی می باشد، پس از باران های اخیر، خسارت ها و آسیب های آن، نقش فعالیت های آبخیزداری برجسته و بر انجام و توسعه آن در کشور تاکید می شود.

نظر شما :