تولید پایدار و مصرف بهینه، لازمه جلوگیری از گسترش بیابان‌ها

۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۵:۲۶ کد : ۴۳۰۷۵ اخبار قدیم
تعداد بازدید:۸
تولید پایدار و مصرف بهینه، لازمه جلوگیری از گسترش بیابان‌ها
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه تولید پایدار و مصرف بهینه، لازمه جلوگیری از گسترش بیابان‌هاست، تاکید کرد: برای جلوگیری از بیابابان‌زایی باید در مصرف بیش از اندازه غذا و اسراف جلوگیری شود.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه تولید پایدار و مصرف بهینه، لازمه جلوگیری از گسترش بیابان‌هاست، تاکید کرد: برای جلوگیری از بیابابان‌زایی باید در مصرف بیش از اندازه غذا و اسراف جلوگیری شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، خسرو شهبازی روز سه‌شنبه در مراسم روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی که در سالن اجتماعات سازمان جمگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد گفت: ایران در کمربند خشک دنیا قرار دارد و بارندگی در ایران یک سوم دنیا است و تبخیر در ایران سه برابر تبخیر در جهان است.

او با بیان اینکه وسعت بیابان‌های ایران ۳۲ و نیم میلیون هکتار است گفت: ایران یکی از کشورهایی است که باید شدت بیابان در آن بیشتر می‌شد اما وجود دریای خزر و خلیج فارس کمک کرده و پدیده خشکسالی در ایران را تعدیل می‌کند‌.

شهبازی ادامه داد: ۶۱ درصد کشور از نظر اقلیمی جزو مناطق خشک و فراخشک است و حدود ۱۰۰ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع‌طبیعی و کشاورزی مستعد بیابانی شدن و در معرض بیابانی شدن هستتد.

او با اشاره به شعار روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی گفت: "مقابله با بیابان‌زایی با تولید پایدار، مصرف بهینه غذا، الیاف و خوراک دام" به عنوان شعار جهانی امسال انتخاب شده است و هدف از این شعار این است که این سه عنصر اساسی هستند که نقش موثری در جلوگیری از بیابان زایی دارند.

شهبازی ادامه داد: باید استفاده درست از منابع آبی، خاک، اقلیم، جنگل و مرتع را بهبود بخشیم.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه فرهنگ‌سازی، ترویج و ارتقای فرهنگ یک کلید واژه اصلی است افزود: فرهنگ‌سازی باید مد نظر قرار گیرد. همچنین استفاده از مشارکت زنان در خانواده اهمیت بسیار زیادی دارد.

شهبازی در ادامه پیام دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد را قرائت کرد.

 


اخبار مرتبط


نظر شما :