84 هكتار از عرصه هاي شمشاد در غرب مازندران محلول پاشي شد
مديركل منابع طبيعي وآبخيزداري استان مازندران- نوشهر گفت: به منظور حفظ باقيمانده شمشاد هيركاني در غرب مازندران 84 هكتاراز عرصه هاي جنگلي شمشاد محلول پاشي شد .
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- عبدالرضا سنگاري با اعلام اين خبر افزود: اين عمليات از اسفند پارسال تا مهر ماه امسال در هفت مرحله و در قالب قرارداد منعقده در سطح 100 هكتارصورت مي گيرد.
به گفته سنگاري براي اجراي اين عمليات يك ميليارد و 200 ميليون ريال اعتبار در نظر گرفته شد .
وی افزود: اين بهترین زمان ممکن براي اجراي اين عمليات است که مي تواند بیشترین تاثیر برروی آفت هدف و ایجاد بیشترین تلفات و کاهش انبوهی جمعیت آفت را داشته باشد .
عملیات محلولپاشی درپارک جنگلی سیسنگان ،ماشلك نوشهر و منطقه گلندرود رويان انجام شد كه در حال حاضر داراي شمشادهاي سبز مي باشد .
مديركل منابع طبيعي نوشهر در ادامه تصريح كرد: براي اين عمليات از محلول بیولوژیکی و سازگار با محیط زیست و موثر در امر کنترل افت استفاده شد که این ترکیبات هیچگونه پایداری در محیط نداشته و فاقد اثرات سوء بر روی محیط زیست و سایر موجودات زنده در طبیعت است.
گفتني است از مجموع ۸۵۰۰ هکتار رویشگاه جنگلی شمشاد در غرب مازندران، سطحی بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار طی طغیان" آفت شب پره "شمشاد از سال ۹۵ مورد خسارت قرار گرفته و حدود ۵ هزار هکتار نیز در اثر فعالیت قارچ عامل بیماری" سوختگی برگ "شمشاد (بلایت) دچار خشکیدگی شده است.

نظر شما :