تهیه طرح مرتعداری برای ۱۵ میلیون هکتار در عرصه های مرتعی کشور
تا تیرماه سال ۱۴۰۰ برای ۱۵ میلیون هکتار از عرصه های مرتعی ممیزی شده در کشور باید طرح مرتعداری تهیه شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها و مراتع به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفت و گو با خبرنگار ضمن اعلام این مطلب افزود: بر اساس تبصره ۱ ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور و همچنین قانون اصلاح تبصره (۱) ماده (۴۷) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده (۱۰) آیین نامه اجرایی مصوبات هیات وزیران، هرگونه برای بهره برداری از مراتع باید پروانه چرای دام صادر و همچنین به استناد بند ۲۰ این شیوه نامه و تبصره (۱) ماده (۳) قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع باید در قالب طرح مرتعداری انجام شود و از این رو مرتعدارانی که پروانه چرای دام دارند، مکلفند حداکثر ظرف مدت دو سال پس از ابلاغ کتبی اداره کل منابع طبیعی به آنها، نسبت به تهیه طرح مرتعداری اقدام کنند و در غیر این صورت پروانه چرای دام آنها باطل و بلامعارض می شود.
ترحم بهزاد اظهار داشت: در راستای این قوانین، شیوه نامه ای به منظور شناسایی بهره برداران ذی صلاح در مراتع تدوین و در مرداد امسال به استان های کشور از سوی ریاست سازمان ابلاغ و استان ها نیز موظف شدند تا تیرماه سال ۱۴۰۰ در سطح حدود ۱۵ میلیون هکتار از اراضی مرتعی ممیزی شده، طرح مرتعداری تهیه کنند.
وی با بیان این که پروانه چرای دام، مجوز موقت یکساله بوده، اما طرح های مرتعداری سند ۳۰ ساله است که در دفاتر اسناد رسمی بین مدیرکل و مجریان طرح، عقد قرارداد صورت می گیرد، گفت: در طرح های مرتعداری می توان فعالیت های متنوعی انجام داد.
بهزاد خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون ۷۷.۶ میلیون هکتار اراضی مرتعی ممیزی شده و از این میزان اراضی برای حدود ۳۵ میلیون هکتار در قالب ۱۴ هزار و ۸۶۰ فقره، طرح مرتعداری تهیه و برای حدود ۳۳ میلیون هکتار نیز ۱۳ هزار و ۸۵۵ فقره طرح مرتعداری تصویب شده است.
وی ادامه داد: از این ۳۳ میلیون هکتار، حدود ۲۰ میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار در قالب ۸۸۳۲ فقره طرح مرتعداری برای اجرا، احاله مدیریت شده است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به این که در ۷۷.۶ میلیون هکتار اراضی مرتعی ممیزی شده، ۹۵۱ هزار خانوار بهره بردار داریم، اذعان داشت: این تعداد بهره بردار ۶ برابر ظرفیت مراتع هستند و ظرفیت مراتع ما ۱۶۰ هزار بهره بردار است.
وی افزود: بخشی از این جمعیت مازاد در مراتع با تهیه طرح مرتعداری و از طریق شناسایی افراد فوت شده و کسانی که به شهرها مهاجرت کرده اند، تعدیل می شوند.
بهزاد، گفت: حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری از منابع پایه و کاهش فشار بر عرصه های مرتعی از اهداف اصلی تهیه طرح های مرتعداری است.

نظر شما :