نوشهر / بيش از 700 سازه آبخيزداري در غرب مازندران احداث شد
مسعود ملكي كه در جلسه بررسي سيل اخير در چالوس در محل اين اداره كل سخن مي گفت، افزود: اين ميزان با 30 سال فعاليت آبخيزداري در غرب مازندران برابري مي كند.
اين مقام مسئول عوامل بروز سيلاب در چند دهه اخير در شمال كشور را اقدامات توسعهاي و عمراني نامناسب، تغيير كاربريهاي غير مجاز و استفاده غير اصولي از عرصهها برشمرد وافزود: تجاوز به حريم رودخانهها، تراكم زياد جمعيت و رعايت نشدن طراحي آبشناسي مناسب پلها و نيز رعايت نشدن آبشناسي شهري منجر به بروز يا تشديد سيلهاي ويرانگري در شمال كشور شده است.
وی با اشاره به اين كه از زمان وقوع سیل اخیر در منطقه کوهستان مرزن آباد اکیپ های جداگانه از معاونت های آبخیزداری و امور جنگل براي بررسی و امداد رسانی به منطقه اعزام شدند خاطر نشان كرد: شخصاً با همراهی رئيس محترم سازمان جهاد کشاورزی مازندران در محدوده وقوع سیل بازدید و دستورات لازم و ضروری جهت هرگونه همکاری با ستاد بحران شهرستان صادر شد.
سرپرست اداره كل منابع طبيعي نوشهر همچنين اقدامات آبخیزداری در منطقه آسیاب رود چالوس و بخش هایي از منطقه روستاي دلیر را در فروکش کردن سرعت سیلاب مهم ارزيابي كرد.
مسعود ملکی در ادامه با اشاره به اینکه در سال گذشته 700 مترمكعب درختان سرپا در حاشيه و بستر رودخانه چالوس نشانه گذاري شد افزود: اين درختان پس از عمليات نشانه گذاري قطع و از بستر رودخانه تخليه شد.
وي در عين حال گفت: در حال حاضر اکیپ های دیگری جهت شناسایی و آماربرداری درختان در بستر و مسیر رودخانه ها در منطقه کوهستان مشغول فعاليت بوده که در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به جمع آوری این درختان اقدام خواهد شد.
ملكي در ادامه بيان کرد: برای حفاظت پایدار و اجرای اقدامات زیر ساختی در حوزه ارتفاعات کوهستان نیاز به انجام مطالعات جامع آبخیزداری، فنی و مطالعات میدانی است تا بهترین عملیات ممکن برای حفاظت از منابع آبی، خاکی، گیاهی و جانوری صورت گیرد.
گفتني است در اين نشست روسای ستادی استعداد یابی، آبخیزداری، حفاظت خاک، بهره برداری، جنگلداری و رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس حضور داشتند.

نظر شما :