اجرای طرح زراعت چوب در ۲۵۳ هکتار از اراضی استان اصفهان

۲۶ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۰ کد : ۶۵۹۹۱ اخبار استانها
تعداد بازدید:۱۸
اجرای طرح زراعت چوب در ۲۵۳ هکتار از اراضی استان اصفهان
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در خصوص برنامه زراعت چوب استان اظهار داشت: طرح زراعت چوب از سال ۱۳۸۵ در برنامه‌های پنج ساله توسعه مرتب عنوان شده و هدف دولت این است که با اجرای آن در تولید چوب به خودکفایی برسد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- حسینعلی نریمانی با بیان اینکه در طرح زراعت چوب باید از آب‌های نامتعارف مانند پساب فاضلاب استفاده شود، گفت: در استان اصفهان گیاهانی چون اکالیپتوس و زبان گنجشک برای طرح زراعت چوب کاشته و در صنایع چوبی از جمله صنعت ام‌دی‌اف استفاده می‌شوند.

به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، طرح زراعت چوب طی سه سال گذشته در ۲۵۳هکتار از اراضی این استان اصفهان اجرا شده است.

۷۰درصد گردوغبار اصفهان ذرات گچ است

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: ۷۰درصد گردوغبار اصفهان که از شرق این استان خیزش می‌کند، ذرات گچ است.

نریمانی اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد ۷۰درصد گردوغبار استان که گاهی از ناحیه شرق شهرستان اصفهان خیزش می‌کند ذرات گچ و منشأ آن کوره‌های گچ منطقه سجزی است.

وی ادامه داد: فعالیت کانون‌های فرسایش بادی سالانه ۴۰۰میلیارد تومان به استان اصفهان خسارت می‌زند که حدود ۸۰درصد آن‌ها مربوط به دشت سجزی در شعاع ۵۰کیلومتر کلان‌شهر اصفهان است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ابراز داشت: برای جلوگیری از گسترش فعالیت کوره‌های گچ و آجر در سجزی در برابر فشارها مقاومت می‌کنیم تا بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی تیرماه سال ۱۳۸۸مبنی بر ممنوعیت توسعه و بهره‌برداری معادن و کوره‌های گچ و آجر، این اتفاق نیفتد.

نریمانی بدون اشاره به تعداد کوره‌ای گچ و آجر در شعاع ۵۰کیلومتر شهر اصفهان و بویژه در منطقه سجزی، گفت: از نظر کارگروه مقابله گردوغبار استان شماری از کوره‌ها تعطیل شدند اما بر اساس اطلاعاتی که داریم تعدادی همچنان فعالیت غیرقانونی دارند.‌

وی با اشاره به اینکه پیگیری مستمر رسانه‌ها در سال‌های گذشته منجر به تعطیلی تعدادی از معادن خاک رس، گچ و شن و ماسه در استان شد، ادامه داد: یک رقابت حیات و ممات بین مردم و طرفداران محیط‌زیست و افراد اقتصادی وجود دارد.

نریمانی افزود: ما برای حیات اجتماعی تلاش می‌کنیم و آنها برای ممات اقتصادی خود و سود ناشی از فعالیت مخرب آنها به کمتر از یک درصد جمعیت استان می‌رسد اما مضرات آن سه میلیون جمعیت اصفهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.


اخبار مرتبط


نظر شما :