سازمان ملل متحد دهه ۲۰۳۴ - ۲۰۲۵ را دهه مقابله با طوفان‌های ماسه و گردوغبار (SDS) اعلام کرد

۰۱ آذر ۱۴۰۴ | ۰۹:۳۹ کد : ۹۳۶۲۸ اخبار سازمان
تعداد بازدید:۳۶
سازمان ملل متحد دهه ۲۰۳۴ - ۲۰۲۵ را دهه مقابله با طوفان‌های ماسه و گردوغبار (SDS) اعلام کرد
در قطعنامه (A/78/L.88)، کشورهای عضو سازمان ملل متحد تاکید کردند که طوفان‌های ماسه و گردوغبار در حال حاضر تحقق ۱۱ هدف از ۱۷ هدف توسعه پایدار را تهدید می‌کنند.

طوفان‌های ماسه و گردوغبار که بی‌صدا از مرزها عبور می‌کنند و میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهند، اما به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته‌اند. بر اساس گزارش کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با بیابان‌زایی UNCCD))، هر ساله حدود ۲ میلیارد تن ماسه و گرد و غبار، معادل وزن ۳۵۰ هرم بزرگ جیزه (مصر)، وارد جو می‌شود. طوفان‌های ماسه و گردوغبار از طریق آسیب به زیرساخت‌های ارتباطی، انرژی و حمل و نقل، افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، آسیب به زمین‌های کشاورزی و اختلال در آموزش، اشتغال و حمل و نقل سالانه میلیاردها دلار برای کشورها هزینه ایجاد می کنند.

 

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به این چالش‌های موجود، دهه ۲۰34-۲۰25 را به عنوان دهه مقابله با طوفان‌های ماسه و گردوغباراعلام نموده است. این ابتکار، نگرانی بین‌المللی در مورد طوفان‌های ماسه و گردوغباررا برجسته می‌کند و از طریق آگاهی و اقدام، اقدامات پیشگیرانه را ترویج می‌دهد.

در قطعنامه (A/78/L.88)، کشورهای عضو سازمان ملل متحد تاکید کردند که طوفان‌های ماسه و گردوغبار در حال حاضر تحقق ۱۱ هدف از ۱۷ هدف توسعه پایدار را تهدید می‌کنند. حداقل 25 درصد از انتشار جهانی گردوغبار از فعالیت‌های انسانی مانند مدیریت ناپایدار زمین و استفاده از آب سرچشمه می‌گیرد.


اخبار مرتبط


نظر شما :