تأکید رئیس دفتر یونسکو در تهران بر نقش محوری «خاک شهری سالم» در ساخت شهرهای تاب‌آور

۱۱ آذر ۱۴۰۴ | ۱۲:۵۰ کد : ۹۳۶۵۲ اخبار سازمان
تعداد بازدید:۴۰
تأکید رئیس دفتر یونسکو در تهران بر نقش محوری «خاک شهری سالم» در ساخت شهرهای تاب‌آور
در سمپوزیوم بین‌المللی خاک سالم و مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز شهری که هم‌زمان با روز جهانی خاک و با شعار سال ۲۰۲۵ «خاک سالم، شهر سالم» برگزار شد، دکتر اینگ اسرانگ رئیس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران بر ضرورت بازنگری جدی در شیوه ساخت، توسعه و مدیریت شهری با محوریت سلامت خاک تأکید کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور- دکتر اسرانگ با اشاره به نقش پنهان اما حیاتی خاک در زیرساخت‌های شهری گفت: درست زیر آسفالت، ساختمان‌ها و خیابان‌های ما، خاکی نهفته است که اگر نفوذپذیر باشد و پوشش گیاهی مناسب داشته باشد، می‌تواند آب باران را جذب کند، دمای شهر را تعدیل کند، کربن ذخیره کند و کیفیت هوا را بهبود بخشد.

وی هشدار داد: پوشش سخت‌گیرانه خاک با سیمان و سازه‌های غیرقابل نفوذ، توان اکولوژیک شهرها را کاهش داده و آن‌ها را در برابر سیلاب، جزایر حرارتی و آلودگی هوا آسیب‌پذیرتر می‌کند.

لزوم رویکرد سیستمی در مدیریت شهری

رئیس دفتر یونسکو در تهران با بیان اینکه رویکرد سازمان مبتنی بر نگاه سیستماتیک و یکپارچه است، سه محور اصلی این رویکرد را حفظ و تقویت پیوند شهرها با اکوسیستم‌های پشتیبان، مدیریت هم‌زمان و یکپارچه خاک و آب در قالب یک چارچوب مشترک، تسهیل جریان آزاد دانش و تجربه میان کشورها، نهادها و جوامع علمی را برشمرد.

دکتر اسرانگ در بخش دیگری از سخنان خود، به اقدامات یونسکو در پشتیبانی از مدیریت پایدار خاک و کاهش آسیب‌پذیری شهرها اشاره کرد.

رئیس دفتر یونسکو در تهران در جمع‌بندی سخنان خود، سه پیام مهم را برای سیاست‌گذاران، مدیران شهری و نسل جوان مورد تأکید قرار داد.

سیاست‌گذاری‌ها باید در جهت حفاظت از خاکی باشد که توان زیستی شهرها را تأمین می‌کند.

سرمایه‌گذاری‌های شهری باید با هدف افزایش تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی طراحی شود؛

نسل جوان باید نقش خود را به‌عنوان پاسدار زمین و محیط‌زیست بشناسد و تقویت کند.

دکتر اسرانگ در پایان، آمادگی یونسکو را برای همکاری گسترده‌تر با ایران و سایر شرکای بین‌المللی اعلام کرد و افزود: هدف مشترک ما ساخت آینده‌ای است که در آن خاک سالم، زیربنای شهرهای سرزنده و جوامع توانمند باشد.


اخبار مرتبط


( ۱ )

نظر شما :